Rødkål med balsamico og ribssaft
Det har du brug for: Sådan gør du:
1 lille rødkål
1 dl ribssaft (ufortyndet - der kan også bruges andet blandet frugtsaft
fx solbær-æble saft)
1 dl vand, salt
1 dl balsamico
4 enebær
1 spsk melis
2 æbler
Fjern de yderste blade, del kålen i kvarte og skær stokken fra.
Snit kålen først på den ene led, og så i mindre stykker.
Kog kålen op med vand. Koges godt igennem i ca. 5 min. og kogevandet kasseres.
Tilsæt ribssaft, salt, melis, knust enebær, balsamico. Lad det koge
sagte i 40 min. Lad æblerne koge med de sidste10 min. som tern. Smag til
og kog lidt ind uden låg, hvis der er for megen væde. Det er velsmagende
at tilsætte lidt af ande-, eller gåsefedtet inden servering.
(Revideret fra Aarstiderne.com)